Jahodový Mrož zdobený nadýchaným piškótovým cestom a čokoládou

Postup:

Ako prvé si vyšľahajte vajíčka s cukrom, kým sa nevytvorí dokonale nadýchaná snehová pena. Pridajte trochu červenej farby a následne do zmesi po troškách primiešajte múku. Penu vyšľahajte, kým nezíska nadýchanú konzistenciu s viditeľnými bublinami vzduchu. Potom zoberte papierový alebo plastový téglik a do polovice naplňte penou a vložte ho do mikrovlnnej rúry na plný výkon na 30 sekúnd. Po vytiahnutí z mikrovlnnej  rúry položte téglik hore dnom na dosku. Pozn.: Téglik musíte zospodu prederaviť (4 diery), aby z neho vychádzala para. Na tanier dajte nanuk Mrož Jahoda, zoberte hrubší štetec a namočte ho do rozpustenej bielej čokolády a urobte nepravidelný ťah štetcom. Z tégliku vyberte piškótové cesto, roztrhajte na menšie kúsky. Na čiaru z čokolády umiestnite kúsok piškótového cesta.

Prajeme dobrú chuť.

Ingrediencie:

  • 1 x nanuk Mrož Jahoda v tmavej poleve
  • biela čokoláda cca 30-50 g
  • 2 vajcia
  • 80 g krupicového cukru
  • 30 g hladkej múky
  • jedlé farbivo na vytvorenie „microwave sponge“