Mini zmrzlinová tortička zo zmrzliny Kuba

Postup:

Piškótové cesto

Vajce s cukrom vyšľahajte do peny. Do ďalšej misky preosejte sypké suroviny (múka, kakao a prášok do pečiva). Do vaječnej peny pridávajte olej + sypké suroviny (múka, kakao a prášok do pečiva). Nakoniec pomaly prilejte vodu. Cesto prelejeme do formy  a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C cca 60 min. Pokiaľ cesto vylejete napr. na plech, doba pečenia sa skráti. Kontrolu vykonajte pomocou špajdle, ak ju vytiahnete z cesta suchú, korpus je upečený.

Po vychladnutí pomocou vykrajovačky o priemere 7 cm vykrajujte kolieska.

Tvarohový krém Kuba

Mascarpone s jemne rozmrazeným Kubom vyšľahajte do hladkého krému. Podľa chuti prípadne doslaďte práškovým cukrom. Do polovice krému zapracujte rozdrvené maliny.

Skladanie tortičky

Kruhovú vykrajovačku vyložte pevnou fóliou, naspodok vložte koliesko z piškótového cesta. Na to pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame malinový a tvarohový krém. Navrch položte ďalšie koliesko z piškótového cesta a dajte stuhnúť do mrazničky.

Dekorácia

Rozohrejte čokoládu, zmiešajte ju so smotanou a zafarbite ľubovoľným kuchárskym farbivom. Po roztopení ju odložte z plameňa a nechajte trochu schladiť. Čokoládou ozdobte vychladnutú tortu.

Ingrediencie:

Piškótové cesto

  • forma 20 cm
  • 4 vajcia
  • 260 g krupicového cukru
  • 130 ml slnečnicového oleja
  • 220 g polohrubej múky
  • 40 g holandského kakaa
  • 8 g prášku do pečiva
  • 130 ml studenej vody
  • robot, šľahacia metla

Tvarohový krém Kuba

  • 250 g mascarpone
  • 120 g tvarohovej zmrzliny Kuba (1,5 balenia/téglika)
  • čerstvé alebo mrazené maliny
  • trocha cukru na dosladenie

Na dekoráciu

  • 70 g bielej čokolády
  • 30 g smotany 31 %
  • biela a ružová farba na čokoládu