Čokoládová zmrzlinová torta s višnovo rumovou polevou

Postup:

Čas prípravy: 1 hodina
Čas pečenia: 30 minút
Počet porcii: 12

1. Bielky šľaháme so soľou metličkou do hustej svetlej peny a postupne pridáme cukor
2. Vmiešame žĺtky, preosiatu múku s práškom do pečiva, mleté vlašské orechy a kakao
3. Cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlanej formy s priemerom 20 cm a pečieme pri teplote 170*C približne 30 minút
4. Korpus necháme vychladnúť a potom ho opatrne vyrežeme z formy a stiahneme papier na pečenie
5. Na zarovnaný korpus navrstvíme povolenú PEGAS PREMIUM WHITE CHOCOLATE zmrzlinu a dáme nachvíľu stuhnúť do mrazničky
6. Pokračujeme vrstvou povolenej PEGAS PREMIUM DARK CHERRY zmrzliny a tortu zamrazíme
7. Na polevu spolu uvaríme višne s vodou , cukrom , rumom a zlatým klasom do zhustnutia
8. Pred podávaním tortu uvoľníme z formy a ozdobíme vychladnutou polevou

Ingrediencie:

  • Korpus:
  • 120g bielky (4KS)
  • Štipka soli
  • 80g cukor práškový
  • 80g žĺtky (4 ks)
  • 100g mleté vlašské orechy
  • 50g múka hladká
  • 20g kakao holandské
  • 1 lyžička (5g) prášok do pečiva
  • 1 PEGAS PREMIUM DARK CHERRY 460 ml
  • 1 PEGAS PREMIUM WHITE 460 ml
  • Poleva:
  • 400g mrazené višne
  • 80 ml voda
  • 80g cukor kryštál
  • 50 ml rum
  • 20g zlatý klas