Mango Aljaška

Postup:

Čas prípravy: 1 hodina
Čas pečenia: 25 minút
Počet porcii: 12

1. Bielky šľaháme so soľou metličkou do hustej svetlej peny a postupne pridáme cukor
2. Vmiešame žĺtky, preosiatu múku s práškom do pečiva a kôru z citróna
3. Cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlanej formy s priemerom 20 cm a pečieme pri teplote 170*C približne 20-25 minút
4. Korpus necháme vychladnúť a potom ho opatrne vyrežeme z formy a stiahneme papier na pečenie
5. Na zarovnaný korpus navrstvíme povolenú zmrzlinu a dáme stuhnúť do mrazničky
6. Bielky šľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli kým sa cukor nerozpustí a zmes je horúca na dotyk
7. TIP: bielky týmto krokom pasterizujeme aby boli bezpečné na konzumáciu
8. Metličkou alebo v kuchynskom robote šľaháme až do vychladnutia
9. Sneh ozdobne navrstvíme na zmrzlinu a koláč zapečieme pri teplote 220*C prípadne použijeme cukrársku pištoľ
10. TIP: sneh slúži ako izolácia a zmrzlina sa v rúre nerozpustí
11. Ihneď podávame alebo skladujeme v mrazničke

Ingrediencie:

  • Korpus:
  • 90g bielky (3 ks)
  • Štipka soli
  • 70g cukor trstinový
  • 60g žĺtky (3 ks)
  • 100g múka hladká
  • 1 lyžička (5g) prášok do pečiva
  • Kôra z 1 ks citróna
  • 2x MROŽ MANGO (390g)
  • Sneh:
  • 150g bielky (5 ks)
  • 200g cukor kryštál